Με ...μέτρο τα γυαλιά οράσεως, τα ακουστικά βαρηκοΐας, οι νάρθηκες και άλλα υλικά

Τέλος στις ανεξέλεγκτες και χωρίς έλεγχο συνταγογραφήσεις των ιατροτεχνολογικών προϊόντων που χορηγούνται στους ασφαλισμένους του EOΠYY βάζει ο Μάκης Βορίδης.

 

Συγκεκριμένα, θα μπει πλαφόν και θα δημιουργηθεί παρατηρητήριο τιμών για τα γυαλιά οράσεως, τα ακουστικά βαρηκοΐας, τους νάρθηκες και τα άλλα ορθοπεδικά υλικά όπως τα αναπηρικά αμαξίδιακ.α., καθώς η συνταγογράφηση των εν λόγω υλικών και προϊόντων δεν ελέγχεται αν και συχνά παρατηρούνται υπερκοστολογήσεις.

 

H συνταγογράφηση θα επιτρέπεται σε συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες, για συγκεκριμένες ενδείξεις και διαγνώσεις, ενώ η προμήθεια θα γίνεται αποκλειστικά από πιστοποιημένους παρόχους. Αντίστοιχος περιορισμός ισχύει και για τα φάρμακα υψηλού κόστους, τα οποία επιτρέπεται να συνταγογραφούνται υποχρεωτικά από συγκεκριμένους γιατρούς.

Oι αλλαγές αυτές κρίθηκαν αναγκαίες προκειμένου να ελεγχθούν οι σχετικές παροχές που στοιχίζουν στον EOΠYY 100 εκατ. ευρώ ετησίως ενώ οι υπερκοστολογήσεις υπερβαίνουν το 200% σε ορισμένες περιπτώσεις.

 

Παράλληλα, προχωρεί και η πιστοποίηση των προμηθευτών αυτών των προϊόντων, ώστε να γνωρίζει ο EOΠYY με ποιους συναλλάσσεται. H εγγραφή στο Mητρώο Προμηθευτών θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποζημίωσή τους.

Πηγή : farmakeutikoskosmos.gr